Idrettslaget Brosteinskameratene

 

Siste nytt (for medlemmer)

 

Mer informasjon på kommende nettsted www.brosteinposten.no

 

Generelle klubbsanger

 

Sanger til enkeltbrosteiner

 

Til åpningssiden (hjem)

 

 

Idrettslaget Brosteinskameratene ble stiftet 16. juni 1980.  Initiativtakere var en gjeng som i noen år hadde løpt Holmenkollstafetten for Oslostudentenes idrettslag og ikke lenger kunne regne med å fortsette med det. Deltakelse i stafetten var på den tida forbeholdt klubber som var medlem i Friidrettsforbundet. Brosteinskameratene fødtes av dette kravet.

 

Holmenkollstafettlaget 1990

 

De første tredve årene av klubbens liv er beskrevet i jubileumsskriftet ‘Svettitretti’ (juni 2010). På det meste var vi 80 medlemmer, med ukentlig innetrening på Berg skole om vinteren i tillegg til løping i sommerhalvåret.

 

I dag er vi 24 gubber, mange still going strong, noen going weak. Under pandemien var vi i to år eneste klubb som løp Holmenkollstafetten. I vårt eget årlige ‘Emil Zatopeks og Wilma Rudolphs Minneløp’, som går på Bislett over tre dager i siste uke i august, konkurrerer vi om lavest mulig sum av plassiffer på 100, 200, 400, 800, 1500, 5000 og 10000 meter. I 2010 ble 200 meter flyttet som ‘Bassen Bunæs’ æresløp’ til et eget klubbmesterskap i oktober, der også hopp- og kastøvelser inngår, samt det såkalte ‘innfallsløpet’ over en engelsk mil, der den beste starter 1609 meter fra mål og de andre falle inn etter hvert på steder som er beregnet slik at de akkurat skal klare å holde farten til starteren inn til mål, slik at det kan bli spurtoppgjør for alle.

 

Som sommeravslutning har vi ‘snu-i-tide-løpet’ ved Sognsvann. Den som snur sist og rekker tidsgrensen, vinner.

 

Det er videre løp på Bygdøy midt på dagen hver nyttårsaften med pølser og avsynging av ‘Millom bakkar og berg’ ut mot fjorden, samt runde fødselsdagers løp hver høst til Fagervann (opp fra Maridalen skole), der vi har fått satt opp et skilt på et tre i en lysning i sør-øst-enden av vannet med et Fagervanndikt av vår avdøde kamerat og forfatter/lyriker Jan Jakob Tønseth.

 

Brosteinskameratene har lagt og legger vekt på fest og banketter og på å krydre disse med sanger om sine heroiske lidelser. Det foreligger en sangbok med et femtitalls sanger, herunder  generelle klubbsanger (bl.a. Wild horses) og sanger til enkeltkamerater.

 

Erik Nord

(leder)